Партнерство са ERTICO

ERTICO - ИТС Европа је основана 1991. године по иницијативи 15 водећих компанија. ERTICO - ИТС Европа основана од стране 15 организација из 5 сектора и Европске комисије са циљем да запуни простор између истраживања и примене услуга мобилности на путевима са девизом "Сарадња и координација. За бољи транспорт у Европи".

Током времена, ERTICO - ИТС је порасла у организацију јавно-приватног партнерства са преко 120 чланова, повезујући осам различитих сектора преко Интелигентних транспортних система (ИТС) и паметне мобилности.

Чланови укључују провајдере услуга, добављаче, индустрију саобраћаја и транспорта, истраживачке институције и универзитете, владине органе, кориснике, индустрију повезивања, као и произвођаче возила.

Мрежа националних ИТС асоцијација координирана од стране ERTICO-а је основана 2004. године.

У протекле две деценије, како су истакли у саопштењу, ERTICO је водио на десетине европских пројеката, организовао 38 ИТС европских и светских конгреса, порастао са 15 на 120 партнера, преузео кључну улогу у јавним консултацијама и политикама и дуго основао - односи са кључним партнерима у Европи, САД, Јапану, Русији и Кини.

ERTICO олакшава сарадњу својих партнера у њиховој амбицији да унапреде иновације и примену решења за паметну мобилност.

Заједно са својим партнерима, ERTICO развија, промовише и повезује интелигентне транспортне системе и услуге (ИТС) кроз различите активности, укључујући европске пројекте кофинансиране из средстава, иновативне платформе, заступање, догађаје и међународну сарадњу.