Дани повезивања Европе

Придружите нам се на Данима повезивања Европе 2024, водећем догађају за мобилност у Европи, од 2. до 5. априла у СКВЕРУ у БриселуБелгија.

Дани повезивања Европе окупиће више од 2.500 учесника из свих држава чланица ЕУ и суседних трећих земаља, посебно партнера са Западног Балкана, као и Украјине, Републике Молдавије и Грузије. Учесници су министри, политичари, финансијске институције, представници индустрије, заинтересоване стране у области транспорта и Европска комисија и сродне агенције. Европском зеленом плану и Стратегији одрживе и паметне мобилности. Фокусираће се на четири главне теме:
  • покретање девет нових „европских транспортних коридора“ трансевропске транспортне мреже (ТЕН-Т) који се такође проширују на суседне треће земље, посебно Украјину и Републику Молдавију, као и партнере са Западног Балкана.
  • отпорност европске транспортне мреже на промене климе истичући погубне утицаје климатских промена на инфраструктуру и представљајући могуће мере прилагођавања.
  • повезивање наше транспортне мреже са суседним трећим земљама и њена спремност за спољашње претње, представљајући кључне иницијативе за несметане трговинске токове, као што су „Солидарностне траке“. Такође ћемо размењивати мере за побољшање капацитета инфраструктуре за војну мобилност.
  • будућност могућности финансирања и финансирања пројеката транспортне инфраструктуре.
Учесници ће из прве руке видети иновације највишег нивоа на изложби пројеката које финансира ЕУ. Догађај се организује заједно са белгијским председавањем Савету ЕУ.